Samtaleterapi

Når man går i terapi og gerne vil have løst nogle problemer, er første skridt at få sat ord på problemerne, at finde ud af, hvad det handler om. Næste skridt er at få følelserne med, og sidste skridt er at gå ud og ændre nogle ting. Det er ikke nok at tale om tingene, der skal også ske noget handling mellem timerne, ellers sker der ingen forandring.

I dag er det ret almindeligt at alle slags mennesker går til psykolog, nogle med små problemer andre med mere omfattende problemer.

Nogle problemer kan være relativ lette at få løst, nogle gange giver det sig selv og det bliver en meget kort terapi. Andre gange er der tale om større problemstillinger eller mere omfattende problemer, og så tager det længere tid. Som regel er det sådan, at jo før man kommer med et problem, jo lettere kan det være at få det løst. Især gamle problemer kan tage længere tid.

Klienter spørger ofte, hvor lang tid, jeg tror, det vil tage at få løst deres problem? Det er vanskeligt at vide på forhånd, for det er meget op til klienten selv og afhænger selvfølgelig også af problemets natur samt hvad der ellers sker undervejs. Samtalen vil være et samarbejde mellem mig og klienten og klienten må være aktiv.